morojag keramik

Historien bakom morojag

Jag och min mor har alltid varit väldigt kreativa och älskat färg och form. Sedan jag var liten har det alltid varit något pyssel på gång hemma. Jag blev äldre och började på gymnasieprogrammet konst och formgivning med inriktning keramik. Vilket var fantastisk roligt. Samtidigt så fick min kära mor beskedet bröstcancer och blev sjukskriven. En dag fick jag med mig en påse med lera från skolan och gav den till henne och som genast föll för materialet. Sedan tog det inte lång tid förrän källaren var inredd med en keramikverkstad. Vi har sedan genom årens lopp skapat keramik , skrattat och svurit när det inte gått som förväntat och ugnen användes flitigt och beställningarna började trilla in.

 

Vi skapade först keramik som inte var så jätte lik till att vi en dag hade jobbat ihop oss till en gemensam stil. Till slut visste vi inte alltid vem som hade gjort vad när vi tömde ugnen. Då bestämde vi oss för att skapa ett varumärke till vår keramik, vilket då blev morojag. Min mor som förblev sjuk i sin cancer tillverkade i den mån hon orkade. Jag startade mitt företag och började sälja min keramik till återförsäljare och privata kunder. Olyckligt så lämnade min mor Lalla oss i stor saknad i mars 2014.

Tiden därefter har jag fortsatt att skapa, drivit en webbutik, haft flera återförsäljare och medverkat på olika markander. Samt haft flertal kurser vid sidan av deltidsarbete, föräldaraledighet och studier.


I maj 2021 tog jag examen efter 3,5 års studier på förskollärarprogrammet. Efter mycket om och men så bestämde jag att ta en paus från keramikverkstan och fokusera på arbeta som förskollärare efter examen. Vi passade även på att flytta till ett hus som lyckligtvis hade en stor garagebyggnad som nu äntligen är iordningställd som keramikverkstad. Nu är en ny ugn införskaffad och det finns plats för både skapande och kurser. Jag kommer skapa i den mån jag hinner och kanske stå på nån marknad. Vi får se! Hur som helst är jag glad att vara igång igen fastän det gjorde gott att ta en paus...